Hur blir man en bra förälder?

Ta dig tid

Tid är verkligen en stor bristvara i dagens samhälle där 40 timmars arbetsvecka så gott som alltid gäller men något av det bästa du kan ge ditt barn är tid. Åren går så snabbt och plötsligt så är den där lilla tjejen eller killen 18 år och vipps så flyttar de hemifrån. Tid är verkligen den viktigaste aspekten av alla. Startar du inte här så är det inte mycket du kan göra för att genom att spendera tid och göra saker tillsammans så kan du komma ditt barn nära.

Men hur kan man då fixa med tid när samhället ser ut som det gör?

Hur blir man en bra förälder?

Har man den stora fördelen och är två om barnet så kan man alltid se till att åtminstone den ena parten jobbar lite mindre än den andra. Ta gärna ett samtal med chefen och förklara din situation. Du kanske kan vara ledig fredagar eller sluta någon timme tidigare varje dag? Går det inte så finns också möjligheten att byta jobb.

Ge ditt barn uppmärksamhet

Vi blir idag allt mer uppslukade av våra mobiler och surfplattor och vissa spenderar mer tid på sociala medier än vad de socialiserar sig på riktigt. Låt inte ditt desperata surfande sno tid från dig själv och från ditt barn. Det är lätt hänt att fastna framför mobilen när man siter där på lekplatsen men hur kul är detta för barnet att ha en förälder som stirrar blint på en skärm hela tiden? Knappast kul alls! Därför rekommenderar vi starkt att du stoppar ner den där beroendeframkallande telefonen i fickan och ger din fulla uppmärksamhet år ditt barn istället. Du har ju ändå satt den här människan till världen och detta bör ju i rimligaste grad vara betydligt viktigare än vad någon ”låtsasvän” på Facebook just åt.

Lek och delta med ditt barn

Hoppa gärna in själv i lekplatsen och ta del av lekandet. Alla individer, barn som vuxna blir bättre sammanlänkade via aktiviteter. Då har nu gemensamma upplevelser att prata om och ni gör något ihop som stärker era band. Lyckas du inte få några goda band med ditt barn som liten så lär det inte bli lättare i tonåren heller.