Att prata med barn om pengar

Att prata med sina barn om pengar är viktigt. Oavsett vad vi tycker om det styrs vår värld idag av pengar. Detta gäller inte minst spel som riktar sig till barn. Pengar borde vara ett samtalsämne varje förälder tar upp med sina barn, just eftersom barnen inte har samma uppfattning om ekonomi. Barnet kan ofta fråga sin förälder om de kan få en ny leksak i affären men det är inte alltid som föräldern har råd med det och att förklara varför, kan vara svårt.

Sedan mobilen och iPaden blev en pryl som barnen fick tillgång till blev det lättare för barnen att komma åt appar som de egentligen inte ska vara inne på. Många influencers har till exempel insamlingar eller erbjudande där man får betala för att få en videohälsning från personen på appar som tik tok, youtube, snapchat och liknande och det är tyvärr många barn som faller för detta och betalar. Casino utan registrering gör det lättare att skapa konto men barn under 18 år får ändå inte spela.

När ska du börja prata med ditt barn om pengar?

Att prata med barn om pengar

Att veta exakt när man ska börja prata med sina barn om pengars värde kan vara svårt. Ett tips är att börja så fort som möjligt. Helst när barnet är i två till tre årsåldern. Det är då de oftast börjar förstå saker och ting och blir mer medvetna om sin omgivning. Du får däremot anpassa ditt samtal till ditt barns ålder och du kan inte prata på samma sätt med barn i olika åldrar. Om barnet är ännu äldre än tre år kommer du kunna berätta mer i detalj om pengars värde.

Barnspel och pengar

Det finns många spelappar som erbjuder köp inuti appar och det är föräldrarnas ansvar att berätta om detta för sina barn, om barnen ska ha en mobil. Det kan mycket väl vara så att en förälder har skapat Apple ID och lagt upp sitt kreditkort som betalningsalternativ eller har valt faktura. Om barnen inte vet om detta, finns en chans att de kan trycka på den där köp knappen och sen kommer det fakturor varje månad som föräldrarna får betala. Du bör ha ett samtal med ditt barn för att undvika detta.